klasfoto

klasfoto

donderdag 16 juni 2011

Woensdag 15 juni

We waren al vroeg uit de veren! Voor zes uur hoorde ik al gefluister uit de tenten. De decibels gingen gauw de hoogte in! Tijd om ons aan te kleden, op te staan, de kampen te gaan checken en brood te halen. De vierde leefgroep bleef maar knorren. We kregen ze maar niet wakker! Uiteindelijk konden we gaan ontbijten in de kampjes. Zo gezellig!
Na het ontbijt renden we onze benen van ons lijf met het ochtendspel, voorbereid door een groepje kinderen. Er waren twee engeltjes die we in het bos moesten zoeken. Zij gaven opdrachten. De twee duiveltjes waren de pakkers die we zo goed mogelijk moesten ontwijken. Wow, wat een sjiek spel!
Nadien gingen we hout sprokkelen om in drie groepen ons eigen vuur te maken. Wel een beetje lastig. We maakten ook spieskes om worstjes boven het vuur te kunnen bakken. Hiervoor moesten we wel een beetje geduld hebben. Maar dan… heerlijk smullen! We roosterden zelfs brood boven het vuur. Njammie njammie.
Na de middag kwam de moeder van Jessica om kruiden te zoeken in de bossen. We gingen in groepjes mee op wandeling en kwamen terug met kruiden voor thee en om in de pannenkoeken voor vanavond te doen. Ook boswachter Luc kwam langs om samen met ons een wandeling te maken en te vertellen over alle geheimen van plant en dier. We gingen binnen in een oud militair domein. Dit domein wordt nu voorbereid om later open te gaan voor publiek: een avant première dus! Er zitten haviken die net hun jongen hebben uitgebroed. Ook buizerds verblijven hier. Wat verder zagen we halfwilde paarden! Konikpaarden. Die zorgen ervoor dat er, door te grazen, meer open ruimte komt voor de dieren. We zagen zelfs een ree! We smulden van wilde aarbeien! In de bunkers gingen we op zoek naar vleermuizen maar niets te zien. Zoveel vragen en enthousiasme, zoveel energie en blijheid! Super!
De pannenkoeken smaakten heerlijk. Ondertussen was het al heel laat! Lies ging eventjes op bed liggen om wat te rusten maar vertrok meteen  naar dromenland! Zwarte smoelen wassen, tanden poetsen, tekelcontrole (of tekencontrole?) en naar bed. Hopelijk morgen een beetje later dan half zes! “Maar ja, wij kunnen er niet aan doen, het waren roepende en tierende vogels die ons wekten!” Vreemd, ik hoorde dit precies niet! :-)





1 opmerking:

  1. Amaai wat een lange tekst! Super om te lezen!
    Casper heeft heel erg genoten maar is k.o... In bad ontdekten we een heel klein teekje op zijn slaap, onder zijn haar. T leek wel een peperplekje of een spettertje modder maar toen ik het wilde afwassen zag ik de pootjes... Dus, boodschap aan iedereen: die teken kunnen echt piepklein zijn hoor. Goed controleren, dus!
    Heel erg bedankt aan yannick, ellen, eddy, peter, els en nans om de kinderen zo een toffe week te bezorgen..
    Veerle

    BeantwoordenVerwijderen