klasfoto

klasfoto

maandag 12 september 2011

Maandag

Lowie bracht vandaag een cadeautje mee voor de klas! Het monsterspel van Smart Games. Zijn we heel erg blij mee! Dankuwel. Deze namiddag werd het meteen uitgetest. Moeilijk is het!
Leonie trakteerde de hele school met doopsuikers. Haar eerste nichtje werd vorige week geboren. Leonie is supertrots en -blij! 
Om vertelkoppeltjes te vormen, maakten we een lange slang en keken we wie recht tegenover ons stond.
Na het vertellen gingen we aan het werk. De eerste klassers leerden de letter 'k' schrijven. Kunnen ze nu hun eerste woordje 'ik' schrijven?!
De tweede en derde klassers planden hun werk voor deze week en begonnen er meteen aan. Dit ging echt al een stuk vlotter dan vorige week. Goed hoor!
De tweede klassers leerden de tienzak wegtoveren en terug toveren. Wist je dat 5 + 3 bijna helemaal hetzelfde is als 15 + 3? Eigenlijk kijken we enkel naar de lossen (eenheden). 
We werkten ook verder met de leesvraag: Kan ik voorspellen? Er gebeurt heel wat denkwerk voor we een tekst beginnen te lezen! Door naar de tekening of foto en titel te kijken, kunnen we al een beetje weten waarover de tekst zal gaan.
De derde klassers werkten hard aan de werkplanning. Ook zij bouwden verder op de leesvraag: Hoe ziet de tekst eruit? en Kan ik voorspellen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten