klasfoto

klasfoto

donderdag 22 september 2011

woensdag 21 september


Na een lange trein- en tramrit kwamen we aan in Westende. We herkenden ons huis ‘Duindal’ meteen. Na het afscheid van de mama’s (dankjewel om mee te reizen met ons!), gingen we richting strand waar we picknickten. Wat een wind, warm was het niet. We maakten putten, bergen en zandkastelen, renden in de duinen, gingen krabben vangen, keken hoe een garnaalvisser te werk ging, maakten een kattenland en een prinsessenland (geen idee waar dit vandaan komt maar iedereen ging er helemaal in op!)… En dan… het grote moment. De eerste klassers lieten hun bootje op het water. Wat een knappe werkjes! Alle bootjes bleven een tijd lang varen. Waaaw! De vliegers van de tweede klassers dansten in de wind. Iedereen was heel trots. En terecht!
Een paar druppeltjes regen stuurden ons terug naar ons huis. We dansten van ‘scheepjes varen’ en zongen uit volle borst. Gelukkig maakten de kokjes (danku Cindy en Rebecca) heerlijke mossels en een supervissschotel voor ons klaar. Wat een verwennerij.
We schreven ook nog briefjes naar elkaar. Er staat een brievenbus in de speelzaal waar we briefjes voor elkaar in kunnen posten. Morgenochtend komt de postbode om alle briefjes aan het juiste adres te brengen. Spannend! We maakten nog een kleine strand- en duinwandeling en genoten van een zonsondergang, helemaal speciaal voor ons. Want net toen we vertrokken kwam de zon van achter de wolken piepen om voor ons te kunnen ondergaan! Wow, wat een zicht! We zagen dat de zee nu veel dichterbij was als deze namiddag. Er was ook een kwal (een zeepaddestoel) aangespoeld.
Na zo’n avontuurlijke dag was iedereen heel blij om zijn bedje te zien. (Een feestje bouwen is voor morgen, hé Merel!) Het zandmannetje kwam langs en al vlug lag iedereen te knorren...











2 opmerkingen:

  1. Amai! Als ik dat allemaal lees vraag ik mij af of jullie nog wel zullen willen terug komen. Mosselen! Kattenland! Schelpenmuseum! Zonsondergang! Zijn jullie misschien op een andere planeet waar alles super leuk is? Geniet nog maar verder en kom het dan vertellen, ok?
    Groetjes,

    Herman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit zijn echt prachtige beelden! Het zal ginder wel echt fantastisch geweest zijn, ...

    Heel fijn om jullie allemaal zo te zien genieten!

    Groetjes,

    Jessica

    BeantwoordenVerwijderen