klasfoto

klasfoto

dinsdag 11 oktober 2011

deze week...

Maandag vernamen we het nieuws dat Yannick haar papa in het weekend overleed.
De kinderen voelden heel erg mee met Yannick en wilden graag iets tekenen of schrijven om haar te steunen in deze moeilijke periode.
In de namiddag vertelde Jessica het verhaal van het Kikkerballet. De oude kikker vertelt zijn herinneringen en sterft. Na een korte nabespreking gingen we aan de slag. Er werd getekend, geschreven. Alle werkjes werden verzameld en opgestuurd naar Yannick.
We denken aan haar.


Jessica komt deze week in onze klas helpen. Zij neemt vooral de werking van de tweede en de derde klas voor haar rekening. In de tweede klas werd volop met de tientallen geoefend. De derdeklassers maakten de sprong naar 1000. Getallenlijnen werden getekend, getallen kregen de juiste plaats op die lijn,....
We filosofeerden na het verhaal van ijsbeer en pinguïn of je over kleuren kan discussiëren. Het was al snel duidelijk dat iedereen een ander lievelingskleur heeft en dat dat ook kan veranderen.

De eersteklassers beluisterden het instapverhaal van thema 2: in de dierentuin. En het woordje 'oom' werd onmiddellijk geoefend. Lukt al vrij aardig. We weten nu ook wat de symbolen + en - willen zeggen. We vergeleken hoeveelheden: is het evenveel (=) of is het niet evenveel?
Tijdens het keuzebord werden kettingen met patronen gemaakt, dobbelsteen-wedstrijdjes gespeeld, gelezen,....

1 opmerking: