klasfoto

klasfoto

vrijdag 22 juni 2012

vrijdag 22 juni

Geen druppeltje regen hebben wij daar in de bossen gezien! We waren gisteren helemaal voorbereid op een onweer. Alle slaapzakken en matjes werden in de blokhut gelegd, we aten binnen en speelden ook het avondspel binnen. Voor niets nodig eigenlijk. Alles is overgewaaid!
Na het avondeten was het nog de totemisatie en de groepsopdrachten per klas. De eerste klassers lieten zich leiden door de vijfde klassers en voelden een boom, de twee klassers sprongen op hetzelfde ritme in een kring en probeerden om hetzelfde moment te stoppen, de derde klassers sjorden samen twee bankjes, de vierde klassers gingen door het duistere bos naar de paddenpoel om een foto ervan te maken, de vijfde klassers maakten een pijl en de zesde klassers kregen de opdracht om vuur te maken en er chocomelk op te warmen. Alle kinderen verwoordden hun mooiste moment en kregen nog een symbolisch aandenken. 
Ook afgelopen nacht bleef het droog. Na een ochtendspel en een vlotte opkuis (dankjewel aan de ouders die kwamen helpen!) keerden we terug naar Meigem.
Slaapwel, terug in jullie eigen zachte bedjes!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten