klasfoto

klasfoto

woensdag 20 juni 2012

woensdag 20 juni


Vannacht een onderbroken nacht: kinderen die moesten gaan plassen, van hun matrasje gerold waren, dachten dat het misschien al ochtend was… Deze morgen was iedereen natuurlijk vroeg uit de veren en blij en enthousiast om de dag te beginnen. Voor het ontbijt werden al spelletjes uitgevonden, met de hond (Moen) gaan wandelen, briefjes gestuurd naar mama’s en papa’s… En dan: ontbijt in de kampen. Nog nooit heeft een boterham met choco zo goed gesmaakt!
De kinderen van de vierde leefgroep vertrokken na het ontbijt op boodschap naar een marktje in Wavre. Met een lijstje en woordenboeken moeten ze aan alles zien te geraken en zicht dus verstaanbaar maken in het Frans!
De rest van de kinderen kregen de opdracht om elk een stok te zoeken en er een scherpe punt aan te maken. Deze middag maken we zelf een vuur en bakken we worstjes. Hopelijk vallen er niet te veel in het vuur! Het eten smaakte heerlijk. Met veel (of sommigen met een beetje minder) geduld bakten we de worstjes, toastjes en aardappeltjes. Een beetje aarde of nog rauw vlees vond precies niemand erg!
Tijd om de kampen van de grondkabouters, klimkabouters, elfenvleugeltjes, hobbits, elfenberg en elfendroom te gaan bekijken en naar de geschiedenisverhalen en liedjes te luisteren. Knappe kampen!
We speelden vandaag ook twee bosspelen. We moesten lintjes van elkaar afnemen om zo’n lang mogelijk touw te kunnen knopen. En bij het ander spel moesten we vraagjes zoeken en oplossen om zo zoveel mogelijk bonuspunten te verzamelen. Iedereen was superenthousiast!
De koks maakten alweer een heerlijke maaltijd klaar! Eva trakteerde ons op een lekker dessertje. We zongen uit volle borst voor haar negende verjaardag en verwenden haar met een klein cadeautje.
Na het eten maakten we ons klaar om te gaan slapen. We moeten fit zijn voor de tocht van morgen! Hopelijk zijn de weergoden ons even goed gezind als vandaag! Geen druppeltje regen en af en toe een beetje zon! Super!

5 opmerkingen:

 1. Super leuk om al iets van jullie te horen...
  De drie mama's zijn ook thuisgeraakt na hun treinrit naar Sint-Joris-Weert. Die terugweg was ook een belevenis... ;-)
  Hopelijk blijft de zon schijnen boven de Kluis en kunnen jullie nog volop genieten...

  Vele groetjes aan iedereen!
  Jan en Leen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, heel fijn om al iets te lezen..'k hoop echt dat jullie droog blijven en ben blij dat jullie een blokhut hebben om in te eten en te schuilen, indien nodig.
  Geniet er allemaal van!
  Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah geweldig zeg, jullie zijn goed gearriveerd ...en de 3 mama's tenslotte ook :p
  Geniet van de natuur, van elkaar en van de rust, de activiteiten en het schone weer .... we duimen op blijvend goed weer zoals vandaag.

  We kijken al nieuwschierig uit naar meer verhalen.

  groetjes lotje, Kurt en Jelco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag kampeerders,we zijn blij om iets te lezen van
  al jullie avonturen.Amuseer jullie daar maar verder
  en tot vrijdag.DIKKE zoen voor onze grondkabouter!

  groetjes Andy en Anoeschka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's en het ziet er spannend uit. Finn mist mama en Mats. Berkje slaapt al van 16u30 want hij is heel moe van de de uitstap naar de boerderij. Maak jullie tent maar goed vast want het onweer komt er aan. Hopelijk stopt het met regenen als jullie terug zijn. Nog een fijn kamp en tot morgen. Groetjes van Berk, Finn, Peter, bompi en moemoe (en een ontsnapt konijntje in onze tuin, Max noemen we hem)

  BeantwoordenVerwijderen