klasfoto

klasfoto

maandag 9 mei 2011

Baby Uma




Deze namiddag kwam Sofie naar de klas met haar baby 'Uma'. Sofie is de zus van Yannick. Een aantal kinderen versierden de klas tijdens de fruitpauze. Lief hoor! Ze maakten gekleurde vlagje maar ook zwart met witte vlagjes. We hebben geleerd dat baby'tjes dit heel leuk vinden om naar te kijken omdat dit zo'n groot contrast is. 
Ook de tweede leefgroep kwam ons vergezellen omdat zij met een project 'groeien' bezig zijn. We konden honderduit vragen stellen.
Shajora vroeg of ze Uma eens mocht vasthouden en dat mocht. Ook Finn wou dat wel graag eens. Uma was blij met al die mamaatjes. Tiana vroeg hoe je eigenlijk kan weten dat een baby weent omdat ze honger heeft en niet omdat ze bijvoorbeeld koud heeft. Jinte vroeg waar Uma slaapt. Lies vroeg of Uma al kan praten (maar antwoordde eigenlijk zelf op haar vraag). Hoe laat ze gaat slapen, of ze een speelgoedje kan vasthouden, hoeveel jaar ze is... waren vragen die ook nog gesteld werden.
Daarna ging Uma in bad. We keken wat er allemaal nodig is. Het water mag niet te warm zijn en ook niet te koud want baby's kunnen hun temperatuur nog niet zelf regelen. 37 graden is perfect. Ze vond het leuk in het bad! En dan eruit en snel afdrogen! Papa Mats mocht een luier om doen. Goed gedaan! 
We denken dat Uma het een leuk uitstapje vond want we hebben haar bijna niet gehoord. Dankjewel, Sofie en Uma!

2 opmerkingen:

  1. Wat een superschattig babytje, zeg!!
    Onze kindjes werden ook gewassen in zo een tobbe. We hadden het er gisteren nog over maar blijkbaar was mijn uitleg niet goed genoeg opdat ze zich zouden realiseren dat het er een was zoals van Uma. K zal eens een fototje meegeven waarop Casper even schattig zit te dobberen in de tobbe... mooi en zalig, he!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het heel tof om naar jullie klas te komen hoor.
    Uma ook want ze gaat graag in het bad.
    Vandaag kreeg Uma een prikje, dat vond ze minder leuk.
    Groetjes
    Sofie

    BeantwoordenVerwijderen